Gaminti pusgaminius. Gaminti salotas, užkandžius, garnyrus ir šaltuosius patiekalus. Įvertinti pusgaminių ir patiekalų kokybę ir juos apipavidalinti.
Parinkti maisto produktus ir žaliavas. Gaminti lietuviškus tradicinius nacionalinius patiekalus. Įvertinti lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų kokybę ir juos apipavidalinti
Parinkti maisto produktus ir žaliavas. Gaminti patiekalus ir užkandžius pagal sveikos mitybos tendencijas ir principus. Įvertinti sveikos mitybos patiekalų ir užkandžių kokybę ir juos apipavidalinti.
Pažinti profesiją. Susipažinti su maitinimo įmonių veikla.


1. Gaminti pusgaminius.

2. Gaminti sriubas, karštuosius patiekalus ir padažus.

3. Įvertinti pusgaminių ir patiekalų kokybę ir juos apipavidalinti.


Mokiniai išmoks savarankiškai paženklinti pusgaminius ir pagamintus patiekalus pagal geros higienos praktikos taisykles; sklandžiai paaiškinti žaliavų, maisto produktų ir patiekalų maistinę vertę, atpažinti maisto alergenus; tinkamai apibūdinti maisto produktų ir žaliavų priėmimo ir išdavimo reikalavimus, apibūdinta maisto produktų ir žaliavų nurašymo eigą; užpildyti higienos žurnalus.

Gaminti pusgaminius. Gaminti saldžiuosius patiekalus. Įvertinti pusgaminių ir patiekalų kokybę ir juos apipavidalinti.